Частичното разхлабване на противоепидемичните мерки в страната заведенията напълни ресторантите,

...
 Частичното разхлабване на противоепидемичните мерки в страната заведенията напълни ресторантите,
Коментари Харесай

Ресторантите се пукат по шевовете

 

Частичното разхлабване на противоепидемичните ограничения в страната заведенията изпълни заведенията за хранене, които към този момент се пръскат по шевовете от клиенти. Според последната заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов заведенията могат да възобновят своята активност от 1 април, напомня Дунавмост. Клиентите обаче имат опция да изпият своето кафе само в откритите площи на обектите като тераси или градини. Работното им време също е лимитирано от 6,00 до 23,00 часа. Ресторантите по най-посещаваната комерсиална улици „ Витоша “ също посрещнаха първите си клиенти, само че „ на ръба “ на здравните заповеди, настанявайки ги във външните елементи на обектите, които са заградени с преносими стъклени порти или покрити с тенти.

Градините и терасите на заведенията за хранене по „ Витоша “ са подложени на щателна инспекция от инспектори на Районната здравна ревизия, Българската организация по сигурност на храните и Столичния инспекторат. През първия ден от отварянето им не са открити ресторантьори, които да са позволили клиенти във вътрешната част на своя обект, оповестиха от Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

„ Стараем се всичко да е отворено, само че в случай че завали дъжд, няма по какъв начин покривът да остане открит. В такива случаи евентуално ще пускаме покрива и ще отваряме в профил “, разясни ръководителят на браншовата организация Ричард Алибегов, като добави, че следва нова среща сред ресторантьори и здравното ведомство, по време на която да се разиска опцията след средата на месеца заведенията да проработят при половината от своя потенциал.

По думите му външните градини по закон са лимитирани до 20% от вътрешната повърхност на обекта, а спомагателни ограничавания като отдалеченост от 1.5 метра в допълнение биха утежнили финансовото положение на заведенията за хранене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР